Martius panis Index Martipanes Hispaniae | Nexus interni Notae | Nexus externi | Tabula navigationis

Bellaria


bellariorumamygdalasaccharoamygdala amaraaqua rosataPersiaBalticaeGermaniaeLubeciRei Publicae Europaeaeolei amygdaliniCivitatibus Foederatisaqua rosatamelpistaciumsuumKalendis IanuariiscarnipriviiHispaniaToletumcibus clarus Christi NatalisCatalania







Patina quae Martius panes formá fructuum habet.




Stratum Martius panis in scriblitá.


Martius panis[1], martipanis[2], amygdalina pasta albumine condita[3] vel Marci panis[3] est bellariorum genus, quae constat praecipue ex amygdala trita et saccharo, quod saporem proprium habet ex amygdala amara, quae ex 4% - 6% pondus amygdalae constituit. Saepissime inest aqua rosata.


Originem Martii panis nonnulli credunt esse a Persia, et saeculo 8 factus est cibus praecipuus regionis Balticae Germaniae. Lubeci praesertim habetur esse mos maiorum Martium panem conficere. Usque ad hunc diem fabricatores Lubecenses promittunt Martium panem constare ex besse amygdalis pondere, quare merces eorum sunt sucosi et aurei.


Secundum ius Rei Publicae Europaeae Martius panis non potest minus quam 14% olei amygdalini, neque plus quam 8.5% humoris. In Civitatibus Foederatis debet constare ex quadrante parte amygdalis, alioquin masa amygdalina nuncupatur. Alia impensa quae nonnumquam Martio pani adduntur sunt aqua rosata, mel, pistacium, et chemica conservantia.


Ex eo nonnumquam fiunt cuppedina, saepe formae fructuum et holerum. In nonnullis nationibus finguntur bestiarum simulacra, e.g. suum, quae more translaticio Kalendis Ianuariis eduntur. Quoque adhibetur in crustis, tortis, placentis etc, praesertim "pasta regia" quae eduntur tempore carniprivii.




Index





  • 1 Martipanes Hispaniae


  • 2 Nexus interni


  • 3 Notae


  • 4 Nexus externi




Martipanes Hispaniae |


In Hispania, martipanes sunt clari aput Toletum, et protecti sunt sub nomine mazapán de Toledo. Etiam sunt cibus clarus Christi Natalis. In Catalania Panellets clarae sunt.


Nexus interni


  • Amygdalina pasta

  • Socolata


Notae |



  1. Fortasse "Martius panis" appellari potest ut nomen in aliis linguis fortasse ex hoc ortum est.


  2. Warning icon.svg Fons nominis Latini desideratur (addito fonte, hanc formulam remove)


  3. 3.03.1 Ebbe Vilborg, Norstedts svensk-latinska ordbok, editio secunda, 2009.



Nexus externi |






Commons-logo.svg

Vicimedia Communia plura habent quae ad Martius panem spectant.







Popular posts from this blog

Garniga Index Insigne | Geographia | Ethnográphia | Oeconomia | Historia | Clari cives | Urbis administratio | Ecclesia Catholica Romana | Fractiones, vici et loci in municipio | Municipia finitima | Nexus interni Nexus externi | Pinacotheca | Notae | Tabula navigationis° ′ ″ Sept., ° ′ ″ Ort.Pagina interretialisPagina officialisTovazzi Giangrisostomo OFM - NOTITIA ECCLESIARUM TRIDENTINAE CIVITATIS AC DIOECESIS Clerus et Diocesis Tridentina exeunte anno 1826Amplifica

Saint-André (Pyrenaeus Orientalis) Nexus interni Nexus externi | Tabula navigationisOpenStreetMapGeoNames66168De hoc commune apud cassini.ehess.frHuius communis pagina interretialisAmplifica

Is there a way to get `mathscr' with lower case letters in pdfLaTeX?mathscr (LaTeX or XeLaTeX)Blackboard bold characterssome greek letters disappear from PDFs included with includegraphicsBeamer 3.30 with helvet - Problem with upper-case Greekpoor man's condensed with pdflatexlower case calligraphic letters in mathdesignHeadings with Trajan fontA calligraphic font with small (lowercase) lettersHow to use mathbbol only for greek and lowercaseA calligraphic font with lowercase letters, using mathscr style and not boldedIs there a way to write slanted non-italic (especially bold/bb lowercase) letters in math mode?